February 20, 2014

when a men's in love

salam kemalaman rakyat jelata!

tajuk kemain orang putih kaw. actually, baru je habis nonton citer korea. drama korea fan forevar yaw! hahaha. itulah kerja diluar tabie time cuti semesta yang last gitu. hari demi hari..cuti pun dah nak habis ni woi! arghhh.. tapi ni kira perkongsian review my opinion about cerite yang rasenye cukup menganggu pale otak atoo ni. dan rase macam nak je selami hati seorang lelaki.. haa.. dasyhat tak?


when a men's in love. cerita ni fully melodrama. bole dikatekan tipikal drama korea. bile ade scene tukar anak. mak tinggalkan suami dan anak sebab laki lain, then dia ditinggalkan. kejamkan emak tu. pilihan hati tak berkenan dengan mak, anak jadi mangsa kena adoption. kisah cinta tiga segi. kisah anak yang dapat result terbaik tapi bapak banyak hutang dengan along. cukup penoh tipikal.


tak sepenuhnya atoo like seratus peratus plot yang tuan director tu nak sampaikan. two timing. haa, omputih la lepas tengok citer korea guna english subtiltle ekaw. this is diantara citer korea yang atoo tak suke heroin nye bukan sebab pelakon tapi character je jahat sangat. mainkan perasan lelaki. eh, geram dah ni. siap ade scene 18sx dia dengan 2nd hero, 1st hero bole jugak nak maafkan. i so tak bole terima you. nampak tak bile cerite menguasai minda penonton terlampau macam atoo. 


story ni secare ringkas atoo suke pade kasih sayang yang ditunjukan. pade awal story si hero, tea sang memang ketua thug. samseng. kire macam si jebatfoo tu. tapi disebabkan seorang perempuan dia berubah 360 darjah. perempuan tu kira heroin la. si hero yang tak pernah dan tak tahu pasal perempuan siap search google nak tahu cara-cara ngurat perempuan tapi dia dimainkan. very the dont like! unlike! si hero tu punya la tangkap cintan, sampai sanggup tolong cover bapak heroin tu punyer hutang shark yang melampau, sampai boss hero naik angin dan berlakulah accident yang tragis. 


tu pun belom settle lagi bile si hero sanggup nak tanggung si heroin pi sambung belajo sebab dia nak heroin dapat yang terbaik. tapi semua tu dia buat tak terbalas sebab heroin suke pade hero ke3 dimane adik pade kawan baik dia, chang hee. complicated kan. tu belum lagi adik kawan baik dia tu sebenarnya bukan. dan si hero pun sebenarnya ade konflik jugak bile mak dia lari dengan suami baru bawak adik dia dan balasanya tak bahagia pun dan bapak hero pergi tinggalkan dia dengan hutang shark yang melampau. see, very the complicated kan.


bagi yang cepat fed up komfim stop tengok kat episod si heroin to two timing. bole tahan jugak la cerite ni slow sebab banyak cinta tiga segi tak berbalas. tapi atoo suka pada watak orang kanan dan kiri si hero. alah, kira kalau abang long tu kan ade orang kiri dan kanan yang setia padanya. ni kire, si hero yang very the lonely. dua watak yang atoo betol-betol fallin in love trang tang tang si hero, tea sang dan sahabat terbaik, chang hee. dan maybe sebab dua watak ni yang buat korang nak tengok sampai habis.


tea sang, watak seorang lelaki yang hidupnya bole kira hilang arah lepas mak dia lari ikot laki baru dan bawak adik dia sekali dan bapak dia tinggalkan rumah dan hutang melampau yang menyebabkan dia jadi abang long yang bukan pilihan hidup yang dia ade. dalam pade dia jadi along tu, kira dia disayang anak buah terutama chang hee, sahabat sehidup semati lah kiranya. dan kisah yang paling menyakitkan bila heroin yang paling dia cinta mati tu two-timing dengan adik si chang hee padahal hero dah support belajo, hidup, bagai, dia macam-macam supaya jadi manusia yang bergune. haishhh!!!


dan chang hee. the sweet character bile part dengan adik dia walau pade kebenarannya bukan. sweet moment bile abang masak untuk si adik. abang gaduh gusti dengan adik. abang iron baju untuk adik. kira si abang ni tak kisah langsung pasal dirinya asalkan keperluan adiknya sempurna. macam tu jugak dengan tea sang. tapi sikit tak puas hati la bila tak de cerite pun how relationship tu start dan kenape dia very take care pade si hero, tea sang. dan disebabkan kes tragis tu dia masok penjara dua kali sebab nak selamatkan hero dan dia tak menyesal langsung.


haa, very the long complicated melodrama story yang atoo ni pun nek pusing nak story. huhu. potive word yang atoo nampak tuan director cuba sampaikan;
-benci yang masih ade tu sebenarnya bukti kasih sayang yang tak pernah padam.
-dendam yang tumbah jugak menampakkan yang kita sebenarnya keseorangan.
-memaafkan satu kebahagian sebenarnya.
-cinta mampu mengubah seseorang.

haa.. nampak. sekali ayat bunga bungaan atoo keluarkan. eh, baselah kan quote macam ni selalu ade dalam drama drama cerite rakyat macam kite ni haa.. cuma maybe, kita selalu cuba mengabaikan untuk menampakkan kite sedang berjalan di satu landasan yang betul. sebenarnya seram jugak kehidupan ni. dimane ade ke sahabat atoo yang setia walau atoo naik jatuh banyak kali nanti? si dia yang menjadi tempat atoo lean on or count on? hahhaha.. serammm...


dan tolonglah kaum hawa. kaum hawa jugak! jangan lah mainkan perasaan orang kalau taknak disakitkan. sebab karma tu tak pernah lupakan manusia.

xoxo =D selamat menonton.
nak download ost pulak.

No comments: