February 18, 2014

lecak teh tarik

salam kemah keming.

hoho. bile dah de mood nak menulis ni haa, berantai cerite nak tulis. alkisah dah pun alkisahnya. result bebudak degee dah keluar beb! nebes mak nak, gigil lutut. gigil kepale ni haa. tangan dok awal-awal lagi dah bukak gmail. refresh tak sudah sudah. hahahaa, namapk penyakit menunggu result menular habis malam tu. pelbagai fikiran jahat semua keluar. kalu g.a. macam ne? kalau ade yang sangkut, malunye.. 


but, one word. alhamdulillah.


walaupun tak dekan. lagi sekali atoo mention, tak dekan.. whuaaaa..nak dekan.. but is okay la beb. dapat lah naik pointer even sikit. but but, my mom and dad cakap, okaylah tu. see, tak suportive langsung. bukan macam dedulu. ade jugak alhamdulilah dari dorang. alah, takpe. atoo bukan pun anak harapan keluarge. isk.isk.isk. pasal sebak tetibe.


hari yang dinanti dah pun tibe. sem5 i'm coming. last sem before masok dunia praktikal yang lagi menakutkan menyeramkan. dan, last dah ni nak merase cuti sem yang sebenar. hah, dah habis dah pun ni. lagi 2minggu je tinggal. 3hb ni masok ye kengkawan semua. tapi bile tengok kelander uitm, sem depan banyak cuti. havoc habis la kan. akibat daripada itu, study week 1 hari je,. sekian. atoo ingatkan awal-awal.


new resolution sem baru? kira sem last lah ni. insyaallah. doakan teman ye. penatlah belajo ni. cukup-cukuplah habiskan duit makbapak. duit kerajaan. duit hutang bebanyak. semput nak bayar kaw. exactly, jaoh disudut hati kecik ni bile very the down, rase macam arghh. kaw belajo tertinggi mane pun belum jamin dapat keje yang bagus. gaji yang masyuk. buat perabis duit orang je kejenye. arghhh. damn you!


nampak. see. sakitnye hati kite. memang ramai sebenarnye kawan atoo yang tak sambung belajar tapi dah de satu ending kehidupan yang tak payah nak dirisaukan. dah kerja. dah de kereta. dah de harta. dah tunang. dah kahwin. dah mengandung. dah de anak. dah de life as manusia biasa. kira dah lengkap carta human life walaupun belajo takat spm. diploma. arghh.. rezeki bukan ke memasing ade..


hahaha. nampak sangat frusterated dengan life sendiri kan. eh, no lah. just semua tu belum sampai masenye lagi. atoo just take the long journey untuk sampai ke destinasi tu sebab atoo de banyak lagi tanggungjawab nak pegang kelak. im the sulong kot. kehidupan kite tak semuanye same kawan. alau apepun yang berlaku atoo tetap love my life, appreciate dengan ape yang belaku sebab semuanya sudah tertulis dan de hikmah disebalik jalan yang dia tunjukkan ni. alhamdulilah.


dan kome-kome yang dah sampai satu tahap yang berjaye, tahniah. jalan kite tak same kalau kampung korang de fly obe, kampung kite cume ade jalan berturap tanah merah je. bile hujan lebat, lecak teh tarik membanjir dan kena tunggu matahari meminumnye baru bole sambung perjalanan balik. 


tahniah yang dekan seperti selalu, dekan yang tak dijangke. tahniah! congrate! and kenape korang senang sangat nak dekan ni. tetibe. hahaha. and atoo harap last sem ni last hope yang ade untuk capai title dean. haha. desredo jugaklah. tapi.. arghh.. mimpi dululah dekan list sem5... Zzzz...


xoxo =D


 



No comments: