September 13, 2013

nak cakap...ape je?

camne nak cakap ni...?
kalau aku cakap, kang dikate aku gedik semacam...
kalau aku buat derkk je.. dia kate sombong..
tapi nak cakap pe je? pasal ape? asal mana? name?

hahha. starter update kali ni dengan persoalan yang atoo sendiri tak tahu nak cakap. entah pape je la budak ni nak menulis lepas dah beberape tak menulis tapi nak tertulis. ni lah citernye kan. kemon lah. ini blog cerite suka-suki kita orang melayu. 

dan atoo salah seorang daripadanya. memang giler payah bile nak start the conversation dengan orang yang first time kite jumpe. memang a lot a weirdo la jadinya kan. okay. pengakuan jujur atoo kurang peramah. tapi kalau dah jumpe dengan yang sekepala jadi je. macam-macam jejak kasih keluar. 

aku tengok kau. kau tengok aku. mata tu main peranan penting sekali. mulut tak tahu nak bukak ke tutup. dan nak tahu ape yang atoo akan buat?

dengan cepat je atoo pergi dapur (incase kenduri kawen rumah sedare), ade pape yang atoo boleh tolong? kalau paling dah terdesak sangat, i just.. just go to the sinki, and basuh je lah pinggan ke mangkuk ke seangkatan dengannya. see, menantu pilihan.. hekhekhek.

tapi series. tak tahu nak berbual la kalau nak cakap dengan makcik-makcik, sepupu-sepupu ke, bebudak lagi la. atoo senyum, muka minta penampaq yang diberi. (bebudak sekarang..) itu kalau perempuan. kalau lelaki lagilah. series kosong kosong kosong... lagu najwa keluar terus ni...

malam ni layan persoalan yang maybe perhap kot.. kena jumpa.. or i truely needs socials consultants untuk nak selesai kan masalah antisosial entah pape budak ni.. hahhaha...

eh, merepek sudah dipagi yang dinihari... 
okbai..


xoxo  =D
p/s: silent is the best solutions to control the situation..



No comments: