June 12, 2013

cerita atoo lagi.

#nowlistening: cerite dia by #dramaband
#mood: bila.. ku tunggu jawapanmu..

random story lagi...

selagi tak habis sem kali ni, selagi tu lah perasaan den tak tenang..otak kusut.. hati sakit.. mata pedih.. jiwa menangis.. hah, semuanya keluar dah ni. rase macam nak bunuh orang pun ade ni.

kenapa?

tinggal lagi dua minggu je. tapi rasenye macam dua tahun. ya allah. lame betul mase bergerak. presentation, report, test, semuanya ber'jemm jemm' tak habis-habis. and takde ke berita yang mengembirakan dua minggu ni? owh, yah, atoo amik intersesi kali ni. chop! bukan sebab fail ea... tapi paper opm ni takde time kat unikop dulu... orang kate susah. plus lecture kat sini yang agak kede, strict.  tapi belum cube, belum tahu kan. tengok je la hasilnya naik nanti. 

kalau atoo cakap, kita kena ada sesuatu baru kita dapat sesuatu. bunyinya sangat tak ikhlas. tapi kenyataannya yang benar bin hakiki. zzz....


entry bersambung...


see, buat entry pun bole tertido. alkisahnya entry semalam ni tergantung, tersave dengan sendiri. and one more day, atoo rase, diri atoo sendiri dah lost in the jungle tu haa. today, baru satu grop settle. and i'm the worst one. cakap pasal graf je, fine! tak sampai 5saat pun. tapi-tapi, atoo berpeluh keringat menyiapkan report dengan slide. okayhh. lecturer tak nampak tu semua ye. fine! #padanmuka

myneves symtom rasenye tak kan pernah hilang. and tersangat la dashyat. hafal. baca. faham. note kecik. note besaw. semuanye macam hang terus bila diri kat depan tu. tangan pakinson. satu badan keras semacam. doktor-doktor kat malaysia ni tak ubatnya ke? dapat satu kapsul pun jadinya. dapat cakap pung-pang pung-pang depan budak kelas untuk sekali ni je. eh, dua kali..arghhh..i need that capsul...

dua hari ni jugak, entah nape jiwa, persaan, sikit-cikt nak tacing. nak terasa. sakit jugak hati ni nak cover nothing happen kononnya. rase nak menanggis, nak share story, nak marathon drama korea, *tetibe.. tapi there is nobody for me. bluerkkk!!! eh, jiwa kental macam atoo ni ade perasaan halus yang sangat mulus taw. jangan main-main.

tapi sebab atoo ni forever alone, maka dengan itu kaw pun pujuk diri kaw sendirilah. just pretend nothing happen la kan. macam tak pernah buat je.

my laptop! my lappy. setiap kali nak start, laptop screen dok la idop, tapi lampu kat caplock tu kemain nak lip lap lip lap ngan kite. dah tu, nak kena tepuk-tepuk manja kat buntut laptop baru nak start macam base? nampak tak mintak perhatian.... orang kate virus dah makan banyak tu. orang kate screen tu mintak baru.. orang kate.. motherboard tu rosak. mak haih! semua nak mintak service serentak. kopak la den. setegehrsss mak nak! arghhhh!

one more thing about myself yang atoo sendiri rase sudah sampai masenya i need to change it. stop being dependent but being independent. and guess what. i'm cook! atoo masak. (smile ke telinge dah ni.)

woi! orang kampung, anak pokcik tumin dah tahu nak masak! dia masakkk!!!

hahahhaha. okay. just masak sayur goreng. but ok lah kan untuk orang yang tak pernah turun dapur macam pempuan ni. slow-slow, atoo akan masak lauk by lauk. orang kate practice make perfect. seblulan intersesi nanti, just wait ye koranggg! wish me luck! ehehhe

rasenya kat belog ni atoo belum kenalkan kat korang, kawan-kawan baru atoo kat uitm selatan ni. sesegar amat bahase budak uitm. or dah selalu sebut name deme-deme ni, tapi just belum show ofp kat cheritera cik beast. maka tersebutlah alkisah, kawan-kawan seperjuangan atoo dalam sem yang dah nak berpenghujung ni. ni pun sedut kat fb. almaklom, tuan belog punye phone cukup untuk kol je. puih!... #propanaklebih hahahhaha
 
credit to wani.

wani, nanie ahmad, ummu kinah. hahhaha.. kira dorang bertiga ni sesama batch atoo. and kami-kami ni freshie degree in marketing. rakan seperjuangan yang bernasib baik dapat jadi budak marketing. group baru. #marketeers #totu #jbm240 #part3 #uitmsegamat.. mengedik nak #hashtag macam ade yang ditag kan tu kan... lalalaalalala

credit to nanie ahmad.

yang ni ihsan nanie ahmad pulak. dah nak behabis sem ni, datang kelas cume nak tengok kengkawan present je. maka terjadilah gambar ini before lecturer enter. yang ejaw tu bakal daie, zafieara. purple one, joyahjunior kak bell, yang specky sweet je tu, ecah dipendekkan, i. and the shawl lilit one, bole kira close cikit, sebab kite berdua based kolej bersekutu, ummu sakinah. #masslect #gogedik #degreelife



okay. that is. masa dah time. time tu siapkan ape yang sepatutnya dibuat ye malam ni. jadi student kena la sedar, awak tu tak kerja berlambak, sempat lagi nak berbelog. takpe. sesesekali kan.. >,<


sekian. =D



No comments: