December 12, 2012

C.I.N.T.A 12.12.12

assalamualaikum blogger!

olla pembace. o.O amboi korang.. semua nak update cerite 12.12.12 ye, dan atoo of corse nak jugek.. 12.12.12. sape sambut beday? sape kawin/nikah arini? sape declare kapel/break arini? hehhe. hopefully, semuanya berjalan dengan lancarlah hendaknya. mesti semua taknak lepaskan tarikh istimewa ni macamtu je kan. mesti kena ade sesuatu yang perlu diciptakan pade tarikh yang kita jumpe sekali seumur hidup. ye dak?

gambo tiade kena-mengena. nice try bro! hehhe

hurm, ape yang nak dikongsikan pade tarikh ni? berbelik pade tajuk post. yup. is all about love. cinta. nak habaq kat hang pasal cinta ni. sebenarnya baru jap tadi atoo usha blog somebody ni. dah lame tak dengar citer dia. rupenye sedang dilande ombak besar tuan blog tu. patutlah senyap je.

agak-agak korang lah kan. kalau bercinta, diantara laki dengan perempuan ni yang mane satu paling bahaya? okay. kejam sangat ayat tu. tukar sikit. *yang paling perlu dijaga or maybe yang perlu diawasi? senang cite yang mane mesti ter ter tercurang dulu? hahha. sebab tu orang kate trust tu penting dalam perhubungan. kalau tak, memang tak ke mane la hubungan tu kan. terasa macam doktor love la plak. *wink

kalau pade post yang dulu, atoo pernah cakap. kesian kat lelaki. lelaki yang setia selalunya akan jumpe pempuan yang kurang dulu, baru yang betul-betul love. ade orang marah statement tu. sebab katenya semua pempuan bukan camtu. dan tak semua lelaki tu setia namenye. untuk buat kali kedua, atoo terdengar lagi cerite yang sama. 


orang yang tak bercinta mane bole cakap pasal cinta la! satu statement yang buat atoo kelu kejap kot. camne ye rase bercinta? rase ade orang nak bermesej. rase menunggu bile mesej tak direply. gaduh-gadoh kejap. merajok bile tak dipujuk. bergayut tak hingat dunia. bile hangout, lepak  kat mall, tengok wayang, makan.. macam tu ke bercinta? atau perlu invest yang banyak untuk membeli cinta? hahha.

maybe atoo tak layak kot nak cakap pasal love ni kalau tak pernah mengalaminya. chopp! ni blog atoo kan. so, suke hati atoo la nak cakap pasal ape kan. bagi atoo, cinta ni cukup simple je. only two things. tak payah korang nak frust meronggeng bile putus dan takpayah nak hevokk sangat la bile dah bercinta. dan kalau dah terime dia seadanya bile dah declare tu, so tanggung la segale risiko yang bakal berlaku kan. simple macam abc.

bebalik pade blog yang atoo usha tadi tu, maybe dia tersilap menilai. terlalu banyak memberi, sedangkan dia terlalu sikit menerima. dan bile si dia buat hal, memang sakit la bile dikatekan break-up. kalau awak nak tahu. karma tu wujud. dia akan dapat jugak dia punya bekalan sebab kat dunia ni semuanya mesti adil. cume datangnya tu lambat atau sebaliknya. dan bunga bukan sekumtum, kumbang bukan seekor. masa akan mengubati segalanya. percayalah.

cinta sampai syurga...

tapi kan, kate Ally Iskandar, bercinta lepas kahwin itu indah. maybe. eh, for surelahh beb! kalau atoo dapat pilih. ehhehe. *shy-shy cat kejap. nak jugak bercinta lepas kahwin. indah kot. kalau diizinkan-Nya. insayaAllah. amin kan cepat semua. hahha. tapi untuk ade kehidupan yang ade komitmen macam tu. serrrram deyh. buat mase ni, banyak lagi mende yang nak disettlekan/ di-njoykan mase solo. hahha

eh, dah melalut jaoh ni cik atoo oi. hekhekhek. cinta jugak tu. okaylah. melalut bab cinta ni memang pandai. cube kena batang hidung sendiri. haa, terkedu mak nak. ape-ape pun. bercinta itu indah. jangan kita rosakkan indah itu disebabkan kekilafan kita sendiri. takde cinta yang boleh membunuh. cume kita yang jadi pembunuh sang pencinta. haaaa? hentam sajelah labu.. hahha


seteruk mane pun cinta, jangan pernah kita lupakan cinta kita yang satu. cinta kita pada si-Dia hingga hujung nafas kita. sebab Dia takkan pernah lupekan kita walau sejahil mane pun kita terhadapnya..


psst: kalau kita dapat rasekan ape yang kite rase, kita pasti rase ape yang kite rase.




No comments: