January 22, 2012

sesi tacing-tacing pepagi buta ni

salam,,,

dear blogg atoo,

dah lame atoo tak buat sesi luahan hati. hehe, malam ni, sesi luahan hati. syok sendiri ke takde yang nak bace ke, its okay bbebeyy!

start sem kali ni memang banyak mencabar. penuh dengan asignment sekali gus. test quiz mesti nak serentak. sampai tige hari berturut-turut. nak marah, dah namenya student. terima dengan hati terbuka jelah kan. sem kali ni, atoo pegang tugas berat sikit. penting tak penting, kalau atoo takde, tak jalan kerja tu. muahahaa, riak gile budak ni.


sem5 maknenya kita dah besar. dah 4sem kat kolej. kire dah faham bebenor perangai kolej atoo ni. dan alhamdulilah, buat mase ni, atoo belum pernah lagi terkantoi paper lagi. dan hopely sampai sem akhir la hendaknya. tapiiii, atoo belum sempat lagi nak dapat title dekan tu. arghhh!! susah betol nak dekan. macam mane korang belajar ea, sampai dekan aje setiap sem? -,-

lancar ber'presentation'. satu lagi problem besar atoo dari sem1 sampai la ni. time presentation je getar satu badan. nak kate present depan vvip konon, padahal depan budak kelas je. pirahhh.. bersedia, berhafal, berpeluh keringat practice punya beriya, tup-tup sampai depan kosong. main taram je cakap. macam hampehhh. dan memang seribukali menyampah gile bile tengok presenter tu pandai attrack audience! arghhh!!!!

penat jadi plastik. entahlah. pada atoo, kehidupan kita macam kat atas pentas. sekeliling kita tu penuh dengan pelakon pembantu, pelakon sampingan plus pelakon extra tak lupe jugak prop-prop terkini. hahha. jahat? tak berape lah kan kalau sekeliling kita pun banyak sangat dramatiknya. kalau dulu, atoo suke berbangga dengan ape yang atoo ade, dan sekarang semuanya is the end.

tak semua suka dengan apa yang kita rase. pada atoo, semuanya macam dalam skrip. skrip yang ramai tak suke pengakhirannya. pada kawan atoo, atoo tak marah lagi dah. kita berkawan sebab bersebab. sebab nya, maybe atoo tak layak jadi kawan korang. dah lame atoo observe benda ni, atoo bukan kawan yang baik. dan izinkan atoo mengundur diri. maafkan atoo.

jeles! cemburu! kenape kaw orang pandai sangat ea? atau hidup kaw memang lucky je memanjang! untunglah ade orang sayang! untunglah ade ramai kawan, untunglah bace sekali terus melakat kat kepala. untunglahh... ramai benor dapat highest mark dalam quiz, dalam test, dalam kelas la. hari-hari makan kismis ea.. patyutlah otak cepat je tangkap! kena beli kismis ni. ehm bole beli kismis guna baucer rm2oo tu tak?


and atoo nak try to be myself. rasenye kawan atoo semua dah tahu benar kelemahan atoo. yeah, you got it! but it not the real weakness from me. it just an act! an act!!! muahahhaha... mungkin susah. yup memang payah bile nak cover kelemahan diri kita sendiri bile kita tahu sejauh mane kamapuan kita. but, i will try. try and try even it end up with failure.

tu dia, luahan demi luahan. hehhe. takpe. takde sape pun nak baca. cume nak luahkan. or its just another acting from the blogger to attract more sympthy. omo omo?

memang betul kalau hidup ni semuanya sudah tertulis. kita perlu laluinya dengan tabah. sebab semua yang kita lalui ni, memang kita telah dimampukan untuk go through the way. dan dia tahu kemampuan kita. insyaallah!!!


-coretan hati-



2 comments:

cinta amerqastrina said...

tittle dekan.. OMG, i pown xtau mcmane la sume org belajar... rezeki masing2.. setiap org ada jalan mereka sendiri... kalau penat, jalan2 la bercuti ^_*.. nice entry kawan.. visit me ye

Firdaus® said...

huuu..apa2 pun belajar elok2 ye...kasi cemerlang result tu =)
blogwalking here..

do follow my blog ye =)