September 29, 2014

it's okay, that's intern

#nowlistening : i feel you by hong dae kwang
#mood : takdok kerja
#tempat : oficepractikal

bismillahirahmanirahim.
alhamdulilah. sihat lagi. hidop lagini haa.. on off on off atoo dengan blog ni. langsung tak bole pakai. 

mood update kali ni sebab dah tak tahu apa nak buat kat depan lappy ni. ni kira dah sampai satu tahap atoo dah hilang idea nak search apa kat intenet ofis. hahahha. (nampak sangat takde keje). 

seminggu dua ni, what happen to me? nothing. just like the others day je la. lepas dah hantar research proposal haritu, nothing update from that lecturer. masih lagi menunggu dan menunggu. lagi? oh yah. minggu lepas join insurance seminar handle by Allianz business partner ofis kat sini. pagi sampai tengah hari.. pengisian? halah..macam biasa, at the end dorang suruh beli product mereka-mereka itu.

next? kdrama. bila dah tengok kdrama ni, dah fefelin kat hero dengan heroin, segala ost dalam kdrama tu secara automatic jadi my favourite song for ever. hahaha. ini satu penyakit orang yang gile cerita koya. #kdramalover siap hashtag ni.

cerita ape atoo suggest kan? hurmm.. "its okay that love.." ---> ni highly recommended


sebab apa recommend? first of all, sebab ade gong hyo jin.  haha. i just love the way she act naturally. second, jo in sung yang sangat adorable. cerita ni overall, its okay even we were not able to find our love. kahkah. is okay. im still okay. cakap kuat-kuat kat diri sendiri. truthfully, story ni banyak bagi pengajaran pada atoo pasal perception and judgement kita terhadap sesuatu yang kita cuma mampu melihat dan mendengar tanpa bertindak.

#seriustalk. segala bagai perkataan yang atoo tak faham dalam cerita ni atoo google nak kasi lebih faham. hahaha. macam tu jugak dalam kehidupan. bila mana kita nampak dan assume itu hal mereka takpayah amik peduli, tapi disebaliknya yang berlaku. bile tengok cerite ni, atoo rase kita semua sebenarnya ada trauma masing-masing tanpa kita sedar atau tidak. dan cara kita menanganinya yang pelbagai cara buatkan kita jadi seorang yang lain.

#lovetalk. haha. serius teringin nak bercinta penangan IOTL ni taw. betol kan ejaan nya? sampai sekarang ni lagu-lagu ost IOTL masih lagi atoo berkumandang setiap kali on lappy ni.. hahha. obsessive disorder ke ni? tapi cinta tu macam mane ye? tak bosan ke kalau hari-hari mesej yang same je? kalau rasa gaduh, mnyampah, then sayang balik? wahhh... hahhaha.. macam tu la dalam IOTL... cinta itu besttt!!!

#compliment. dalam setiap apa yang kita buat, sebenarnya kita memerlukan compliment dalam sedar ataupun taksedar. sebab tu ada orang kata, mulut kata taknak, dalam hati sumpah nak. kan? tapi minda dengan ego bersatu teguh supaya mulut terus kuat katekan taknak. falsampah apakah ini? lol..

dalam kehidupan ni macam-macam. macam tu jugak sekarang. atoo masih lagi berbaki 3bulan setengah nak intern. berkecamuk hati dan perasan ini. hahaha.

sedih bila takda kerja.
happy bila ada orang kate, cepatnya buat kerja. bagus!
bosan bile disuruh buat kerja yang orang lain dah buat.
annoy bile semua staff buzy buat kerja, aku freefree online ntah ape.
marah bile rasa takde function pon kat tempat kerja.
malas bila disuruh buat kerja yang tak relate langsung.
gembira bila sampai hari sabtu, sebab ahad cuti woi..
degap-degup bila boss panggil tanya apa kerja yang dah buat? padahal satu ape ntah

bukan tak bersyukur. alhamdulilah. tapi just #randomtalk tak puashati dengan diri sendiri. this is the path yang atoo choose dan hadapi dengan senyuman je la. hahaha. korang yang baru nak berintern tu pandai-pandai pilih. sebab 5bulan tu lama. bukan macam poli 3bulan je. tapi don wori. semua depa ni baik. suasana kerja baik. meja pun dapat. cuma just that it. hahhaha.


okaylah. eh, dah pukul honam. jyeahhhh..lalalalalalalalalalalal...
jumpa lagi di next entry.

xoxo =D

No comments: