December 31, 2013

pengakhiran cerite 2013

bismillah.
assalamualaikum kalian yang jaoh dimate dekat dihati mak ni...

hah, ni penangan bile dah tige week tak bukak blog kesayangan. alasan kesibukan yang melampau memang dah tak boleh pakai ye kat sini. hahaha. hendakpale kat dinding tu. huhh.

ape kabor kome kalian? atoo baik baik sahaje. tapi agak dan memang betul bin benar. sekarang lagi tengah fening lagi tengah #exammood. ok. fine. pine. pineeee!! degree life memang mencabar habis. 

malam ni nak tengok bunga api kat mane? dataran segamat? eh, ade pulak retis turun padang ke? alah.. paling nazak pun beli kudap-kudap, dok countdown depan tv. malam ni #Markadam ade perform kt ntv7... hehhehe..harusss.. tengokk bebb!

semua kat insta, kat fb, kat segala networksosial dok sibuk post nak sambut kat mane new year, yang retis dok sibuk ajak pi tengok depa nyanyi.. jaoh darii sudut hati ni teringin nak join venture. tapi kesedaran ye. kamu tu tengah exam, dokyah pikir sangat nak berenjoy ye. sekian. sedia maklom.

dah dah lah tu meroyan kat intro. atoo oi! 

okay. sudah. cukup. titik. 

back to normal life. 

bile ingat balik. atoo bersyukur. alhamdulillah. masih diberi peluang untuk bernafas sampai umor lagu ni. masih diberi nikmat dunia walaupun sebenarnya tak layak. masih lagi menjalani perjalanan hidup yang sudah tertulis. masih diberi peluang untuk merasai kehidupan dunia yang penuh pencaroba. hamboi. ayat kau!! herhhehrher

tahun ni, banyak kisah yang tersendiri. kehidupan mestilah ade masin. manis. pahit. payau. eh. itulah kehidupankan. kalau jatuh. mesti bangun balik. kalau sakit. mesti belajar menerima rase sakit. kalau gembira. senyum sorang-sorang. #forevalone

sekali dapat menulis ni, marapu-merapu je lah yang dikeluarkan. ketahuilah korang. kawan-kawan atoo tengok dok sibuk study, ekaw ni dok sibuk nak story mory kat blog. aptb. eh.. sebanarnye post kali ni just nak recab story 2013. tapi lain pulak ceritenyer kan.. hahha.. jom, recab!!


first time pi tengok kete lombe. time ni haha. badan krem semacam. sebab belakang tu semua orang laki. segan mak kawkaw!


first time turun melake. eh, naik melaka. pi teman housemate pi dating. eh, tengok lumbe-lumbe kete. and secare tak sengaje, hari dorang ajak pi jenjalan ni hari beranak atoo. so, mengnjoykan diri sebanyak yang bole kat melake walaupun taktahu motifnye.. hahhaha... bytheway. thankz geng!


sambut beday gurls. kakjoyah. bella. maknab. bole dikatekan selang beberape hari je dengan hari beranak kite. dan first time jugaklah atoo merase western food area segamat yow. boleh lah daripada takde.

gambar paling atoo suke. ehh, quality agak kureng pulak. 
lets me introduce my classmates. JBM2404A in the house yaw!


the moment makan free sape yang nak tolak. classmates atoo, darkshan @ka shawntheship embek embek. kire tokey paling havoc kat kelas atoo ni ajak makan kambing bakar pokcik dia kasi. apalagi. mane bole lepaskan. pergh. malam tu, perut gua rase mahu itu letup. makan segale hasil bakaran deme. kambing, kerang, frankfetur. macam tu kot eja nye. bytheway. thankz shahiran for this moment!


takde kerja pi cari kerja. nilah bahannya. pi gune pinjam kete orang pastu wat dajal. the tingkap was crussh 100% bile time atoo tekan suis nak tutup tingkap. arghh. mase ni rase nak bunuh diri pun ada. rase malu sangat-sangat kat nani. apa nak jawab kat nani. nak mintak tolong sape. nak nangis airmate darah pun tak bole cantumkan balik cermin retak seribu ni. hahhaha. and thankz to my abah penyelesaian masalah.. along sayang abah!


classmate. classmate. classmate. 


menginterbiu banyak sem ni. turun batupahat pulak. untuk subjek entrepreneur. kena interbiu usahawan berjaye. so, this is it. hajah siti ngaisah pengusaha cendawan tiram yang berjaye. one fine day. nak sangat jadi pengusaha. tapi..insyaallah. one day maybe. thankz team mates. sudi bagi kerjasamaw.


presentation demi presentation. yang ni subject channel. kami interbiu abang koolblog je. sangat sangt kool. dengan niat suci bin murni dapat lah secawan coolblog. tapi.. kurennggg.. dah dapat info yang ko nak tu. pelagi. balik arghhh! hahhaha. bytheway, thankz bagi kerjasama untuk nak disoal menyoal.


recording demi recording. haa.. kau jah macam artist recording dah. disebabkan kekangan mase lecturer kitorang nak wat clas untuk presentation. so, the doctor bagi task record your presentation. hoho. walaweyh. pelagi. record. dan bercandid. thankz group member propa and beast researcher. walaupun atoo tak perfect bagi kerjasama, kite dapat judak hebiskan semuanye. all the best dalam final geng!


presentation paling i like very the much. for the subject marketing communication. how to promote new product. new product by kami entreprise, ubi spice special. eh, frozen food. tapi untuk pn aisyah, home made la jadinya kan. atoo dengan ummu siap buat testimonial ubi tu. hahaha, teruje punye pasal kan. bytheway, thanks team group. thankz penduduk jementah yang sudi bagi komentor positif dan negatip.


aktiviti terlebih rajin. dan maybe seumur ni sekali je kot atoo ikot mencari nafkah lebih. kes duit ptptn tak cukup. hahhaha. seharian jadi petugas umno. kerjanya mengasingkan. mengira. mengasingkan. mengira balik. hahhaha. totally out of batery gile time ni. benda senang disuruh macam ape je. sory. bukan salah umno. tapi salah management team area tempat atoo tu. macam kitorang ni nak hilangkan undi tu?? arghh!!


super duper active sikit sem ni. camping free pun atoo sapu kaw-kaw. kem taha@u anjuran bharian dengan tabung haji. katenye masok paper. puihh.. gebang lebih je. hahhaha. camp siite dekat dalam durian tunggal masok dalam tuhhh. okay lah. sakit tapi berbaloi. jumpe bebudak klmu, unikl. adek-adek semua. hahhhaha

last but not least,


thankz alot for given atoo chance be a part of soduko participant. hahaha omputih sangat dasyat budak ni. zoomanji bersame zoorangers di zoomelake.


pertandingan sudoku peringkat sekolah dan kampus walaupun tak up up tapi bolelah untuk kelab yang tak ramai ahlinya ni. thankz. makannan banyak lebih kot. hahhha


sudoku champioship lah sangat. ramai yang join ni semua ade niat disebaliknya. sambil menyelam minum kasi telan air tu banyak-banyak. hahhaha. bytheway, okay gak. motif utama tertunai. apekahhh???

here the story 2013 comes to the end. pengajaran nye. jadilah diri sendiri. sayangilah diri sendiri. terutama jage hati tu, jangan kasi terluka lagi. hahhhaha. pedehal budak ni. lari topik. 

secare penutupnye. kehidupan 22 atoo dah pun tamat. jap lagi ni, sat lagi, dah naik lagi satu angka. hutang bile nak bayor haa? kasi gua keje dulu brother. kasi gua peluang kasi mak bapak gua senyum dulu, baru gua settle same lu ok? eh, before terlupe dan sedor diri ni. all the best untuk bbebudak degree semua. sama-sama kita buat dan berikan yang terbaik untuk exam kali ni. same-same kite kejarkan dean list!!!


selamat tinggal 2013. and come to mama 2014.
semoge angke 2014 beri dan datng lebih banyak senyuman daripada tangisan. aminn..
xoxo =D

No comments: