August 31, 2013

kita merdeka lagi!

#nowlistening: insomnia
#mood:

salam 1malaysia gengs!
tanggal 31, bulan8 57... merdeka! merdaka! merdeka!

hahha, amik mood merdeka kejap. kejap tadi, baru je lepas dengar lagu ni. okaylah. bulan merdeka je kan dapat dengar lagu ni banyak-banyak.. dan kali ni dengan logo baru dan slogan baru... ohhh, merdeka!!!

credit ums

merdeka pada atoo satu-satunya bulan yang kita akan nampak bendera pade kereta. macam-macam cara pasangkan bendera pada kereta. dan akan ade juga pertandingan loga tercantik, kelas merdeka terbaik.. kain rentang terkreatif.. nyanyi lagu patriotik kuat-kuat, banyak-banyak, sambil lambaikan bendera. #kenangansekolah 

sekarang? masing-masing sudah pandai berfikir lah kononnya. pada atoo merdeka ni bebas. bebas dengan erti kata dari segi fizikal dan mental. memang kalau itu buku teks sejarah, kita dah 56tahun merdeka. tapi itu dari fizikal. mentalnya... masih ramai lagi kat sane tu dijajah. tolonglah jangan jadi mangsa mereka-mereka ni. tolonglah bebeaskan diri korang dari jadi patung boneka drama bersiri.. series sakit bile kita tahu pekara yang sebenar. #bebaskanminda #bebaskandiri #mysyg 

tahun ni merdeka atoo sambut sempana berakhirnya paper #opm semalam. huhu. #omg! agak redho dtambah pasghah jela. half boleh jawab, yang half lagi tu.. arghhh!!! tapi yang penting! #merdeka!!!

semalam mereka lain sikit. tapi memang lain bile tengok macam-macam kegiatan yang tak sepatotnya (dalam fb) untuk smabut merdeka kan..? kadang-kadang atoo cuma rasa kecian. atau maybe dorang ni kurang kasih sayang. tu yang macam-macam yang dibuatnya untuk mendapat perhatian ramaikan..

eh, atoo bukan ea! semalam kita sambut merdeka dengan pi marhaban raya. actually taman rumah atoo still lagi dalam mood marhaban. termasuk malam ni dengan esok, tiga malam je atoo sempat nak join. hehhe. perot kenyong woi. satu malam dalam 10 buah rumah. menu dia, macam-macam ade. dan kalau nasib baik, dapat jugak la #duitraya dalam sekupang ke.. #marhabantaman

dan paling tak beberapa nak syoknya.. tinggal seminggu je ni nak ber njoy sakan sebelum masok balik dunia belajar. seminggu je kite cuti tanpa pengang buku dengan pencil. seminggu ni jugak kita nak rehatkan otak yang sentiase overload ni. seminggu ni jugak nal tengok cerite korea banyak-banyak. seminggu je kita ada awaknya.. #semingguje #cutisem 

entri hari merdeka ni dah jadi entri luahan perasan pulak.. erkk! maafan kekhilafan penulis ye..
p/s: dah tengok #TandaPutera? filem wajib tengok even ramai yang kate tak releven..

salam kemerdekaan ke 56 semua..
dan saya sayang malaysia!! #merdeka56

xoxo =D

No comments: