July 28, 2013

cerite ramadhan atoo

#nowlistening: kalau aku kaya...
#mood: ramdhan18

salam gengs.. yuhuuu..intro nak mcam pn che pulak. hekhekhek..(versi dah lama tak update)

pejam celik pejam celik, dah tinggal bape hari je kite semua oghang sesama islam nak sambut hari raye. dan pejam celik jugaklah blog ni semakin menyepi. arghhh! tapi takkan terus menghilang. ade dan tetap terus akan ade cume tak segilak dulu. dan ramdhan kali ni pun, tak banyak story nak share. totally jadi different person atoo kat bumi segamat ni. 

last year ramadhan, kemain haihh.. setiap hari bercerite. makanan buka eh iftar, amik gambo. bazar? hari-hari pergi, menunya lagilah macam-macam ada.. time sahur. kitorang masak. b4 makan, amik gambo dulu. kemain kot. zaman budak diploma. bebudak lagi. innocent..housemate pun time tu melayan bile atoo keluar je camera. iftar kat kedai, dengan budak kelasss... rindunyee.. tapi tu semue cerite diploma. #kenangan #unikopsyurgamakanan

sorang tengah buat degre, sorang tengah kumpul duit kawin,,, rindu aku tak? hekhekhek... 

tengok, nak gi terawih pun bergambo sat naa... bekas roomate...mira, jadi budak finance ke?? hahhaha

yang ni memang menu feberat ramadhan. kerabu+ayamgoreng.. 

lauk sahur..untuk 8 orang...rindunye moment ni... #masaksendiri #makanantin

last iftar dengan budak kelasss.. masing-masing dah ade life sendiri. bile la nak gather balik kan?

ramadhan sebagai budak degree? after all i been through 18days of ramadhan, alhamdulillah. eceehhh, omputih sat ye. atoo sambut ramadhan kali ni dengan mr.final payper. kalau tak silap, 2nd ramadhan tu ade payper lagi.. kira time tu agak keseteghesssan.. mak atoo kate, name pun student.. so, rilek brother, yelek brotherr.. 

habis paper 14hb tu, esoknya dah sambung intersesi. see, ramadhan kali ni agak tak terase sangat. boleh dikatekan, hari hari jumpe puan che. eh, bukan-bukan menyesal. takdeh. kira macam hari hari hari otak ni menerima dan menerima. (ok tipu, weeken mane bukak buku).. senang cite, atoo takde cuti sem. haa, kan senang.. 

perkongsian ramadhan kali ni, bukak balik folder degre ni, arghh! takde banyak gambor. takde memori of degree. orang kate, jadi budak freshie degre ni memula kena innocent, sem baru nak belajar setart enjin.. panas kan dulu. sem depan baru setart tekan gear4 teruss..ok? juadah beboke yang sempat atoo amik dari membe, untuk 1st day ramadhan sampai 3rd je.. sobsobsob...


untuk menyambut ramadhan kali ni, ummu dah offer nak buat mi sup kaki ayam. sedoopp.. sem depan buat lagi ea ummu. 2nd day, ummu jugak yang offer nak buat jejemput pisang. aduh, my feberet.. memang telan kasi licin la citernye kan. 

3rd ramadhan, puding telur (kalau tak silap) made by ida. atoo jugak yang tukang perabis kan.. atoo masak ape? dah kate tukang makan. makan sokmo la deyhh.. ehheehe, jap tengok balik, 1st day tu atoo buat jejemput bilis. dorang kate sedap. tapi for me, ofcourrse la sedap kan.. #kakijejemput #kakimakan #sapenakaki?

itu jer gambo yang dapat atoo share kan. itupun ihsan kengkawan. terime kasih semua. sekarang, tengah bertungkuslumus ni menghabiskan intersesi selama 25hari saje. nextweek test1. amacam, ready ke tidak, shortcouse kali ni memang betul tershock. raye kite je awak, cume ade 4hari. 4hari? 4hari? even cerite raya kat tv3 tu pun ade sampai raye ke-8.. huhh.. fine, atoo #kakitv. tapikan, cerite raya kali ni best-best taw.

nak buwek camnor, hidup kena diteruskan. botingkek botingkek yow. dari kena amik sem5 nanti, baik amik sem pendek ni haa. settle payper opm ni, baru la langsai hutang gua ngan #uiitm. 

update kali ni memang panjang. sejak dah berminggu dok usha blogger orang, cerite itu, cerite ini. iftar dengan ni, iftar kat sinun. seyesly, atoo jeless.. huargghhh.. nak join tapi hanya mampu tengok jela korang update. sedeyh. medeyh. pedeyh. #foreveralone. dan blog sendiri terbiar, so, ceritenye memang panjang kelaut. dah tak sah jugak la kalau tak digambarkan kan. 
  
ini cerite hari-hari nak pehabis sem3 hari tuh. tak de lah dah basi, cume suam-suam kuku. #jbm240 #marketeers #uitmsegamat

last kelas qmt dengan pn shahieda. qmt? omk omk omk, korang yang belom amik tu, jangan nak dok heboh mnanya atoo kalau jumpe atoo lagi sem4 nanti. sorang-sorang atoo pelangkung yerr.. tapi insyaallah, mintak2 lulus pun cukup la payper ni.. tolonglah atoo ya Allah..

sir muruga. hi sir. kabare sir? hahhhah, bole jawab tak sir. dalam banyak-banyak lecturer, kira dia ni la yang paling happygolucky.. ajar e-commerce. bebudak marketing tahu la corse ni. sir ni paling comel taw.. lagi-lagi time dia berleter. bunyi macam orang melayu je.. bab mass, makdatok.. mengantuk tak boleh blahh.. #truefact tentang e-commerce, sereyess boleh lena 3mlam 2hari. 

eh, grouping e-com ni la group atoo dapat pujian. terbaek dari ladang punya teamwork. *wink* memang tersemat indah memory pujian sir dalam otak atoo ni. defend yang bagus. financial cantek. slide yang kemas. smooth je time present tu. kira dah nak sipi-sipi almost perfect. ehehhehe.. (tengah senyum sorwink ni) *3twink #bajetbetol #kenanganterindah

cikgu product management. pn aisyah. kecik comel orangnya. tapi lagi berdouble comeyl time dia membebel.. first class dia. aduyh, selow-melow sore dia. naik lemau betol dengar. dengan muke sereyes, memang seriau jugak lah time tu. tapi lame-lame, omputih kate kemis tu dah tumbuh. kira kelas prodduct ni, diantare kelas yang teruje nak masok jugaklah. #kamuni!   

tetibe haa, begedel i show you. projek grouping untulproduct pulak. ni kira the best moment atoo nak show off sikit. eh, nak share kegembiraan bersame jer. untuk unikopianz, sory curik project kome. sharing is caring. wantan bergedil paperwork dah ade and tinggal visualize kan. memang satu kelas merase. sedopp. 

of course dapat pujian. soklan bole jawab. defend yang kuat. slide info semua ade. product bole sampai international ni. tepukan gemeruh. kegembiraan. kebanggaan. senyum sampai ke telinge satu hari tu. hahhhahah.. oh, dunia lihatlah.. thankz to my teamwork. ade jodoh, kite berteam lagi wokk. 


yang ni pulak before final bermula, housemate ummu ajak keluar. last dinner bertogether. so, atoo yang menumpang teduh kat rumah ummu ni jadi tukang penyibuk binti penyemak tegar kat last dinner dorang. tapi terime kasih bebanyak sudi bagi menumpang ye kengkawan baru. coming soon jadi salah sorang dari mereka-mereka ni.. #tamanharmoni  

#idafarahin #ummusakinah dengan projek mambaham #kepsi #segamat #newfriends

episod akhir ssebenarnye saya isteri dia.

for sure kami setia didepan telebision. disebabkan nak pergi #ttdi tu jaoh bebenor, tengah musim final exam pulak tuhh.. atoo ajak la dorang ber'mood' #ssid untuk malam episod akhir #ssid. malam tu kami deal nak pakai purple sempena suit kawin si hemsem #firarsh dan si cantik #syafa. kira nak berfeeling berada #rastattdi tengok bersame pelakon. #projekfinalexam

rasenya bile kita dah jumpe geng sekepala yang bole masok macam-macam topik, baru rase. saya dah jumpe jalan saya. hopefully kita kawan selamanya. sebab nak kate kawan yang bebetol kawan atoo, tak banyak. jujur, bole kira dengan jari. and atoo memang membosankan untuk dijadikan list kawan korang. #truestory nak buwek camnor. #propa #budakkurangkasihsayang #jiwakacaw

haa, sampai sini perkongsian ramadhan yang cukup berbeza dan pangjang melebor. pendek kate, panjang tak terkata ape-ape dah ni. 

untuk first dan last, salam ramadhan dan selamat hari raya kepada pembaca belog cheritera cik beast. atoo minta maaf sekiranya ade silap yang atoo diluar sedar. tegur je. hidup ni kenasnetiase ingat mengingatkan. semoga kdua-dua bulan ni kita dapat mencari sesuatu dan mendapat sesuatu daripadanya. sama-samalah kita menjadi orang yang berguna kepada seseorang terutama diri kita sendiri. 


salam ramdhan18,
cikbeast 
xoxo =D
  

p/s: kalau berukband jinak, insyaallah, akan ade the next story meyh. jom sahur!

No comments: